L'EXPOSICIÓ

55 artistes per la llibertat

55 artistes per la llibertat

Espai Audiovisual

L’exposició comptarà amb una projecció que mostrarà un resum del documental «Catalunya 1-0» amb imatges dels fets que es van produir aquell dia.

La totalitat de la projecció (38 minuts) es pot emetre uns dies determinats com a activitat de l’exposició.

Catàleg

S’està treballant en la publicació d’un catàleg on diferents especialistes analitzaran els esdeveni- ments des de diverses perspectives i mirades. Des d’un poeta i activista cultural com Vicenç Altaió, una activista política i urbanista com Itziar Gonzàlez Virós, un historiador i crític d’art com Joan M. Minguet, un filòsof com Xavier Antich, un periodista com Vicent Partal i un geògraf com Joan Becat.

Es reproduiran totes les obres de l’exposició, amb fotografies de Robin Townsend, i cadascun dels artistes escriurà un text on reflexionarà sobre el significat de la seva obra i de conceptes com la democràcia i llibertat.

El catàleg i l ‘exposició també presentaran unes imatges de Georges Bartoli dels esdeveniments de la tardor 2017 realitzades per al diari «Le Monde».

Activitats

D’acord amb els responsables de l’espai es pot preparar unes jornades amb diferents ponències al voltant de la llibertat, la democràcia i els mateixos fets de l’1 d’octubre.

55 URNES, el llibre groc

Hem volgut acompanyar l'exposicio 55 urnes per la llibertat per una publicació que vagi més enllà de l'exposició mateixa, que la contextualitzi, històricament i també socialment. Hem demanat a un conjunt d'autors de dominis diferents com la història, la filosofia, el periodisme, la història de l'art...

El catàleg amb presentció de Carles Puigdemont , 130e President de la Generalitat de Catalunya , conté textos de :
ESTEVE SABENCH I FINA DURAN
Comissaris de l’exposició
URNES 1-O
HERVÉ PI Coordinador del Comitè de Solidaritat Catalana. Catalunya Nord
LA GENERALITAT HISTÒRICA, LA GENERALITAT REPUBLICANA,
LA GENERALITAT AUTONÒMICA
JOAN BECAT Professor emèrit de la Universitat de Perpinyà, membre de l’Institut d’Estudis Catalans
LES HISTÒRIES (ENCARA PENDENTS) DE LA HISTÒRIA DE L’1-O
XAVIER ANTICH Filòsof, professor de la Universitat de Girona
A CONTRALLUM
VICENT PARTAL Periodista i director de VilaWeb

L’ART COM A TRINXERA. L’ART COM A COMPROMÍS
JOAN M. MINGUET BATLLORI Professor d’art contemporani de la Universitat Autònoma de Barcelona

BON COP DE VOT
VICENÇ ALTAIÓ Poeta, assagista i traficant d’idees 

ELS TRES MESOS QUE VAN CANVIAR CATALUNYA, I ESPANYA!
JORDI BARTOLI Periodista i fotògraf 

Indesinenter (lletra d’urgència sota excepció)
DAVID FERNÀNDEZ Periodista i activista socialDe la mateixa manera hem volgut il·lustrar els esdeveniments del 1-O i més enllà de la tardor del 2017 per un reportatge fotogràfic " Els 3 mesos que van canviar Catalunya.. i Espanya" realitzat per Jordi Bartoli pel diari « Le monde ».

La part exposició presenta cada una de les 55 obres amb un text de cada artista.

Ens ha semblat imprescindible que aquesta publicació ambiciosa que hem volguda en 3 idiomes (català, francès, anglès) sigui també d'una gran qualitat plàstica en si mateixa. 

Per aixó hem demanat a un gran dissenyador barceloní, David Torrents de donar forma al projecte. El resultat és una creació potent, reïvindicativa i molt acurada. El catàleg 55 urnes per la llibertat ha esdevingut el llibre groc, tant simbòlicament, com una clara referència al Manifest groc, que Dalí va publicar fa 90 anys per desnunciar el noucentisme i en afirmació de la modernitat, i que devia el seu nom al color groc del paper. El llibre groc també és absolutament groc, sense un pam de blanc, del groc que denuncia i sosté de manera visceral als nostres exilats i presos polítics, d'aquest groc que tant molesta els partidaris del poder espanyol. La publicació que ha dessenyat David serà una referència per la defensa de la llibertat.

Esteve Sabench

Fotografies de Georges Bartoli

Georges Bartoli és membre de la cooperativa Divergences-Images.com. Les fotografies van ser fetes entre el 20 de setembre i el 21 de desembre de 2017 per encàrrec del diari "Le Monde".

Vols tenir l'exposició?

Omple la sol·licitud*

Nom de l'Entitat/Institució*
Població
Persona de contacte*
Telèfon
Email *
Envia la Sol·licitud
* Per tal de disposar de l'Exposició, cal comprometre's a complir amb els punts següents:
 
 • el transport anada i tornada 
 • assegurança clau a clau
 • muntatge i desmuntatge
 • venda de catàlegs 
 • vigilància 
 • comunicació
 • acte inaugural
 • activitats paral·leles 
 • local d'un mínim de 300m2
 • il·luminació
 • pantalla gegant